Fysioterapi

Fysioterapi

Fysioterapi er en sundhedsfaglig profession. Fysioterapi omfatter viden om menneskets krop, bevægelser og funktioner.

Fysioterapi dækker alt fra at arbejde forebyggende og sundhedsfremmende i forbindelse med behandling og rehabilitering – til træning af bevægeapparatet.

Formålet med fysioterapeutisk behandling er at opbygge eller genopbygge kroppens naturlige og hensigtsmæssige bevægelser. Kroppens optimale funktion sikrer, at vi både i arbejds- og fritidslivet kan få opfyldt vores ønsker og behov.

​Fysioterapien bygger på teoretisk viden, erfaring og praktiske færdigheder indenfor undersøgelse, analyse og vurdering af menneskets funktioner og bevægelser.

Behandling

Fysioterapeuten vurderer, ud fra et helhedssyn, hvilken behandling der er påkrævet, samt hvilken træning og øvelser du selv skal udføre for at undgå tilbagefald.
Fysioterapeuten involverer dig i behandlingen, da vi i fællesskab opnår de bedste resultater og herved også ansvar for dit eget helbred.

Den fysioterapeutiske behandling kan bestå af mange inventioner: bl.a. holdningskorrektion, ergonomi, øvelsesterapi, kinesiotape, akupunktur, cupping, Graston Technique, el-terapi og manuelle teknikker som eks. led mobilisering, manipulation og myofascial release.

Fysioterapi er mangfoldig

Fysioterapi i dag dækker over mange ting. Flere forbinder kun fysioterapi med massage, hvilket ikke er korrekt. Fysioterapi er meget mere! Det dækker bl.a. over genoptræning af skulder, hofte, knæ, fødder og ryg, hvor der under behandlingen og træningen lægges vægt på at opnå patientens tidligere eller bedst mulige funktionsniveau.

Fysioterapi afhjælper bl.a. også overbelastningskader og kroniske skader i vævet, samt forskellige typer af muskelspændinger og hovedpine.

Fysioterapien har fokus på, at hvert menneske er unikt og har forskellige behov og ressourcer til at udføre funktioner og bevægelse.

Smertelindring

Smertelindring ved bl.a. manuelle teknikker, El-terapi, øvelsesterapi, kinesiotape og akupunktur.

Helhedsundersøgelse og behandling

Ud fra et indgående kendskab til anatomi, fysiologi og skadessammenhæng foretager fysioterapeuten en grundig helhedsundersøgelse af kroppens funktion.

Øvelsesterapi

Du instrueres i øvelser, som øger stabiliteten, muskelstyrken og muskeludholdenheden.
Du kan tilbydes optagelse på klinikkens træningshold. Læs mere her

Hjemmebehandling

Du kan tilbydes hjemmebehandling, hvis du er for dårlig til at komme til klinikken. Kontakt os for information om priser og tider.

 

Videokonsultation

 Vi tilbyder Videokonsultation via Sundhed.dk . Du skal bruge din NEM-id. Kontakt os for yderligere information. 

Klinikkens
åbningstider

Mandag 8:00 - 17:00
Tirsdag 8:00 - 17:00
Onsdag 8:00 - 17:00
Torsdag 8:00 - 16:00
Fredag 8.00 - 15:30

 

Haderslev Fysioterapi
Nørregade 52 st tv - 6100 Haderslev

Tlf. 74 53 10 10

Haderslev Fysioterapi